Tech&ITRSS PaginaDeMediaTECH

iOS 14.5 introduce suport pentru controller-ul de PS5 și Xbox Series

Când consolele de ultimă generație au fost lansate, toată lumea s-a înghesuit să testeze compatibilitatea controller-elor, inclusiv pe smartphone-uri. Update-ul iOS 14.5 va introduce suport atât pentru DualSense 5, cât și pentru controller-ul de Xbox Series.

iOS 14.5 va fi implementat inclusiv pe iPad-uri, ceea ce le va permite doritorilor să se joace titluri precum Call of Duty Mobile și Fortnite fără să mai fie dependenți în totalitate de touch-screen-ul dispozitivului.

În mod natural, iOS 14.5 vine de pe urma update-ului 13 din 2019, care oferea compatibilitate cu generația trecută de console – PS4 cu DualShock și Xbox One.iOS-apple-xbox-playstation

14.5 este deja disponibil celor înscriși în programul beta, urmând a fi lansat oficial în câteva săptămâni. Conectarea și sincronizarea se realizează la fel ca în cazul generației anterioare, cu mențiunea că acest comportament similar înseamnă indisponibilitatea touchpad-ului pe DualSense.

iOS 14.5 aduce cu sine și alte schimbări. Cele mărunte includ suport 5G dual-sim, Apple card pentru familie, Airplay 2 pentru Fitness. La polul opus, face ID-ul va fi mai ușor de utilizat atunci când porți mască. Vei putea debloca dispozitivul prin recunoaștere facială folosind și un Apple Watch. Cel din urmă va funcționa ca un secondary authenticator, dar trebuie să ruleze pe watchOS 7.4

Pe lângă asta. iOS 14.5 introduce App Tracking Transparency, o trăsătură cerută de foarte mulți utilizatori. Asta înseamnă că dezvoltatorii de aplicații nu vor putea colecta date prin intermediul altor aplicații fără permisiune. Ghinion pentru Facebook,nu?

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button