Știri ITTECHTelefoane

iOS 12 este acum pe 50% dintre dispozitive

În urmă cu câteva zile am povestit despre o terță firmă de analiză a dezvaluit că iOS 12 funcționa deja pe 47,54% dintre dispozitivele compatibile Apple, la foarte scurt după lansarea sa. Astăzi, însăși compania din Cupertino a publicat date oficiale despre adoptie.

Începând cu 10 octombrie, iOS 12 a fost instalat pe 50% dintre toate dispozitivele compatibile, si pe 53% dintre dispozitivele introduse în ultimii patru ani. iOS 11 este, desigur, cea de-a doua versiune cea mai utilizată, cu 39% grad de adoptie (toate dispozitivele), respectiv 40% (dispozitivele vechi de patru ani sau mai noi).

Versiunile anterioare ale iOS reprezintă numai 11%, respectiv, 7% din total. Ca de obicei, software-ul mobil al celor de la Apple este foarte rapid adoptat de consumatorii care dețin produsele companiei, într-un contrast puternic cu Android, în cazul caruia o actualizare trebuie să treacă prin compania care produce telefonul pe care îl aveți, abia după ce a fost lansata de Google pentru dispozitivele sale (care nu se vând în număr suficient de mare pentru a avea un impact în topuri).

iOS 12 a reușit să depășească adopția pe care predecesorul său a inregistrat-o anul trecut. La începutul lunii octombrie, această versiune se regasea doar pe aproximativ 38,5% dintre dispozitive, urcand în noiembrie până la 50%, conform datelor oficiale ale celor de la Apple. Pe de altă parte, cifrele inregistrate pentru iOS 12 sunt la egalitate cu cele ale iOS 10 din 2016. În această zi, acum doi ani, iOS 10 se regăsea pe 54% dintre dispozitivele active.

Nu este nicio surpriză faptul că iOS 12 are mai mult succes decât iOS 11, având în vedere performantele îmbunătățite ale ultimei versiuni pentru dispozitivele mai vechi, ceea ce le face mult mai rapide decât înainte.

Pe iPhone 6 Plus, aplicațiile ruleaza acum cu până la 40% mai repede, iar tastatura este cu pana la 50% mai rapidă. Deschiderea camerei de pe ecranul de blocare se realizeaza acum cu aproximativ 70% mai rapid. În plus, animațiile sunt mai fluide și raspund mai repede, la fel ca și derularea în apps sau intrarea în multitasking view. Aplicațiile chiar pornesc de două ori mai rapid când dispozitivul este puternic solicitat.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button