Știri ITTECHTelefoane

iOS 12 este acum instalat pe 50% dintre dispozitivele active

Apple a lansat iOS 12 cu mult fast la începutul acestei luni, insa adoptarea de catre piata a apărut destul de greoaie. Cu toate acestea, în ultimele săptămâni, utilizarea noii versiuni a depășit iOS 11, potrivit datelor de la Mixpanel.

iOS 12 este acum instalat pe mai mult de 50% dintre dispozitivele iPhone, iPad și iPod touch active. A fost nevoie de o lună pentru ca iOS 11 sa atinga acest nivel; noua versiune a realizat acest lucru în mai puțin de douăzeci de zile.

Mulți utilizatori au perceput iOS 11 ca fiind neinspirat in privinta actualizărilor sistemului de operare, cu diverse plângeri legate de instabilitate si procesare lenta. Apple a combătut aceasta poveste cu iOS 12. Compania promovează noua versiune ca fiind un upgrade de performanță, cu viteze notabile, mai ales pentru modelele de iPhone și iPad mai vechi.

iOS 12 acceptă toate dispozitivele care pot rula iOS 11, adică baza de utilizatori pentru noua versiune se întinde până la iPhone 5S. În ciuda unui început nu tocmai reusit, utilizarea lui iOS 12 a crescut în ultimul timp, aproape dublându-se în doar șapte zile. Receptarea pozitivă din partea comunității trebuie să fi ajutat cu siguranță in acest sens.

Statisticile Mixpanel – care se bazează pe o combinație de analize despre web și aplicații mobile – raportează de obicei procente mai mari decât statisticile Apple care derivă din versiunile active ale iOS bazate pe utilizarea App Store. Cu toate acestea, Apple nu și-a actualizat încă statisticile oficiale pentru a lasa un interval de timp după ce iOS 12 a fost lansat (graficul Apple a fost actualizat ultima dată pe 3 septembrie, raportând o utilizare iOS 11 depășind 85%). Anul trecut, datele oficiale ale companiei nu au depășit pragul de 50% pentru iOS 11 până în noiembrie.

iOS 12 va continua probabil să fie puternic si în viitorul apropiat. iOS 12.1 va include noi caracteristici majore cum ar fi FaceTime in grup și peste 70 de emoji noi, care întotdeauna determina si mai multi utilizatori sa faca trecerea la noua versiune. Apple pregătește, de asemenea, o varianta de hardware nou care va veni preinstalat cu iOS 12, incluzând o nouă serie iPad Pro și lansarea iPhone XR programata pentru 26 octombrie.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button