Telefoane

iOS 11.1 aduce noi emoji și repară gestul 3D Touch pentru multitasking

Apple a lansat iOS 11.1 pentru iPhone, iPad și iPod touch. Cel mai nou update software adaugă sute de noi emoji, inclusiv expresii noi, zombie și vampiri, alăptare, dinozauri și multe altele. Printre celelalte schimbări este inclusă și revenirea gestului pentru 3D Touch cu ajutorul căruia se activează funcția de multitasking, o animație mai lină de derulare, plus alte corecții de erori și îmbunătățiri.

Apple a prezentat câteva dintre aceste noi emoji astă vară (cu ocazia zilei mondiale a emoticoanelor), și le-a mai amintit din nou acum aproape o lună. După o perioadă de beta, acum iOS 11.1 este disponibil pentru toată lumea. Noul update este necesar atât pentru cei care trimit cât și pentru cei care primesc noile emoji. În caz contrar, cei care doresc să le expedieze nu le vor găsi în lista de emoji, iar pentru cei care le primesc și nu au update-ul, acestea vor fi înlocuite de altele generice sau care nu afișează corect.

iOS 11.1 readuce și popularul gest pentru 3D Touch care activează funcția de multitasking, care a fost disponibilă pentru iPhone 6s și următoarele modele, până când a venit iOS 11. Acesta permite să aplici presiune pe partea stângă a ecranului, sau să tragi prin presare de la stânga la dreapta, pentru a comuta între aplicații. Apple a scos această funcție (care acum funcționează altfel pe iPhone X), dar a modificat-o și reintrodus-o în noul update iOS 11.1.

Accesibilitatea a fost și ea îmbunătățită, astfel încât puteți efectua o dublă apăsare pe butonul Home în mai multe locuri, iar acum există o animație mai lină când atingeți partea de sus a ecranului pentru a reveni la începutul unei pagini.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button