RSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECH

Investitorii s-au săturat de Zuckerberg

Facebook n-a avut un an prea grozav. De la incidentul cu Cambridge Analitica la recenta problemă de securitate, nu prea îl are nimeni pe Mark Zuckerberg la inimă, în nici un caz investitorii companiei.

Săptămâna aceasta o parte din acționari au decis să semneze o propunere prin care cer comisiei de directori ai companiei să îl îndepărteze pe Mark Zuckerberg de la șefia comisei și rolul să fie ocupat de o persoană imparțială, într-un mod similar cum s-a întâmplat recent și cu Tesla.

Acești investitori nu sunt orișicine, printre ei numărându-se reprezentanți ai trezoreriilor statelor Rhode Island, Illinois și Pennsylvania, guvernele locale fiind acționari la companie. Nu este prima propunere de acest gen care să își fi făcut apariția, ultima dintre ele fiind respinsă, iar cea de față urmând să ajungă la vot în fața comisiei în luna mai, anul viitor.

Argumentul principal al propunerii este că structura companiei, așa cum este acum, reprezintă un risc prea mare pentru investitori. Prețul acțiunilor reflectă asta, cotația bursieră a companiei luând-o la vale în această vară.

Există însă un impediment în calea acestei propuneri, Mark Zuckerberg în sine. Acesta deține 60% din puterea de vot în cadrul comisiei și foarte probabil va dori să rămână în totalitate la conducerea companiei sale.

[CNet]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button