Tech&ITȘtiri

Internet Explorer nu mai există începând de ieri

Am o veste proastă pentru toți nostalgicii vremurilor apuse, când jumătate din ecran era ocupat de toolbar-uri dubioase atunci când deschideai Internet Explorer. No more, pentru că începând de ieri, browser-ul legendar al celor de la Microsoft a fost, oficial, șters din toate calculatoarele care rulează Windows 10, conform unui blog post al companiei.

În iunie 2022, Microsoft a oprit update-urile noi de securitate, acum compania doar a terminat povestea. Internet Explorer va preda automat toate bookmark-urile și celelalte date legate de browsing lui Edge. Apoi, prima dată când vei vrea să intri pe Internet Explorer vei vedea un mesaj care te înștiințează că povestea s-a terminat.

internet explorer

Apoi, de fiecare dată când vrei să deschizi Internet Explorer, Edge va porni în locul lui. Desigur, dacă lucrezi pe la vreo firmă care mai folosește platforme funcționale doar pe vechiul browser, vei putea să le accesezi în continuare fără probleme, dat fiind faptul că Edge acum include și motorul de randare vechi, până cel puțin în 2029. Windows 11 a venit din start fără Internet Explorer, deci vizate de această schimbare sunt doar sistemele care rulează Windows 10.

Dar nu e totul gata pentru defunctul browser. Tot felul de indicatori ale programului vor rămâne în sistemul de operare până la următorul update, când și acele referințe vor fi înlăturate. Există, totuși, și o modalitate prin care să poți să accesezi în continuare Internet Explorer. Dacă ai un sistem care rulează Windows 7 sau 8, ești acoperit. Browserul va exista în continuare în sistem. La fel și în cazul versiunilor Enterprise, Server și IoT a Windows 10.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button