PCRSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECH

Intel Xe-HPG ar putea să întreacă RTX 3070 de la NVIDIA

Intel și-a făcut simțită prezența pe piața plăcilor video, anunțându-și noul GPU destinat gaming-ului. Intel Xe-HPG, pe numele de cod DG2, nu a întârziat să fie obiectul speculațiilor de pe Internet, iar cei care au aflat, cine știe de unde, sau au pus mâna pe rezultatele timpurii sugerează faptul că Intel nu doar că ar putea lansa un GPU mai rapid decât RTX 3070, ci ar putea veni cu propria tehnologie care să rivalizeze cu DLSS-ul NVIDIA.

Ce specificații ar putea avea noul chipset Intel Xe-HPG?

Sursele trimit către procesul de fabricație al Intel Xe-HPG (high-performance gaming). Acesta ar putea veni sub forma TSMC fie pe 6nm, fie pe o versiune ceva mai îmbunătățită de 7nm. Se presupune că echipa albastră va binecuvânta acest GPU cu 512 unități de execuție, alături de o frecvență de 2.2GHz și 16GB GDDR6 ca VRAM (256-bit). Xe-HPG ar avea, în medie, un consum de 275W, iar toate aceste caracteristici ar face ca acest GPU să fie plasat undeva între RTX 3070 și RTX 3080 în ceea ce privește performanța. Iar la cele auzite, tot mai mulți înclină să creadă că Intel Xe-HPG ar putea fi măcar o idee peste clasicul RTX 3070.

Intel Xe-HPG

Încă o chestie interesantă se lagă de faptul că Intel ar meșteri la propria sa tehnologie menită să echivaleze DLSS-ul celor de la NVIDIA. La capitolul ăsta, Intel nu ar fi singurul producător atât de curajos, pentru că avem în ring și FidelityFX Super Resolution de la AMD. Însă așa-numita XeSS este un aspect destul de vag în momentul de față. Intel ar trebui să intre serios pe piața plăcilor video și să experimenteze serios cu tot ceea ce implică această cursă, dacă vrea să facă față celor doi titani deja consacrați. Chiar și așa, Intel Xe-HPG este un obiectiv interesant și un efort demn de admirat, însă trebuie să ne temperăm așteptările și să vedem de ce anume este capabil produsul final.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button