Știri ITRSS PaginaDeMedia

Intel plasează indicii cu privire la noile chipset-uri Xe HPG

După ce ne-a atras atenția cu seria de procesoare Rocket Lake și cu performanțele acestora, Intel plănuiește lansarea liniei Xe HPG, GPU destinat gaming-ului. Da, ni se promite un chipset high-performance, dar obiectul interesului este momentan reprezentat de data de lansare și ne modul în care linia este promovată. Xe HPG ar putea vedea lumina zilei fie în decursul acestui an, fie chiar și săptămâna viitoare, ca o mică-mare surpriză oferită în cadrul unei prezentări oferite de CEO-ul Intel Pat Gelsinger.

Teaser-ul postat pe Twitter surprinde un chip Xe LP în momentul metamorfozei, renăscând drept Xe HPG. Însă nu asta este partea interesantă, ci timestamp-urile și indiciile ochite de către fani. pe la secunda 17, se poate observa (mă rog, poate după alte procese de quality enhancing) codul 79.0731W pe una din muchiile chip-ului. Acesta, alături de o a doua secvență, se cred inițial a fi un indiciu pentru data de lansare a lui Intel Xe HPG. Să fie 31 de săptămâni de așteptare? Ei bine, nu.

Intel Xe HPG este un fel de Codul lui DaVinci

Cel care a spart codul și-a dat seama că acesta, convertit din binar, indică IP-ul 35.160.237.208. Accesarea acestuia duce pe site-ul oficial al noii serii de GPU-uri. Și cam atât. Ideea este că Intel dă startul la un fel de scavanger hunt, o vânătoare de comori unde prada de război este alcătuită din indicii și detalii legate de seria Xe HPG. Probabil că, odată puse cap la cap, aceste pieze de puzzle vor debloca cine știe ce statement oficial, easter egg sau chiar un Sfânt Graal al chipset-urilor celor noi.

Compania menționează că vânătoarea începe pe 26 martie și că doritorii vor avea nevoie de un cod secret pentru a putea participa. Poate că micul teaser este prima piesă din puzzle, cea care va oferi codul misterios. Sau poate este doar o strategie de marketing de buget mare, la fel ca pagina web fictivă pentru sezonul al treilea din Westworld, care, by the way, este magnific. În cele din urmă, numai Intel știe ce are de gând, iar instrucțiunile ulterioare își vor face în cele din urmă apariția.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button