TECH

Intel va folosi WiGig doar pentru VR de acum înainte

WiGig este un standard nou pentru comunicare wireless care a fost pus la punct anul trecut de către alianța WiFi, și care nu prea să aibă un viitor prea strălucit.

Una din aplicațiile sale inițiale era pentru laptop-uri, ideea fiind cea de a permite conectarea wireless a perifericelor care necesită foarte multă lățime de bandă. Spre exemplu, un monitor. Dar din moment ce un laptop oricum nu dispune de prea multă baterie, așa că un cablu trebuia să fie implicat pe undeva pe acolo, Intel anunță că nu va mai produce adaptoare WiGig pentru această platforme mobile de acest fel.

Însă compania nu renunță la WiGig, deoarece are o aplicație mult mai bună în domeniul VR. De acum înainte, Intel se va concentra pe folosirea standardului 802.11ad pentru soluții de realitate virtuală, eliminând astfel nevoia de a conecta printr-un cablul un HMD de un calculator. WiGig oferă suficientă lățime de bandă (în teorie 8Gb/s, în practică 4.8Gb/s) pentru transmiterea semnalului video către casca de VR și informațiile de control către PC în timp util cât să nu fie generată o disociere între mișcare și răspuns.

Și din moment ce banda de 60GHz pe care funcționează oricum nu prea îi permitea standardului să acopere distanțe mari sau să treacă prin pereți, folosirea sa pentru VR, când casca și PC-ul sunt în aceeași încăpere la doar câțiva metri distanță, ar fi cazul ideal de folosire.

O variantă de HTC Vive care se folosește de WiGig deja există, cel puțin la nivelul de prototip.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button