PC

WiGig este o nouă formă foarte rapidă de WiFi

Alianța WiFi anunță că a stabilit care sunt standardele pentru comunicare prin WiGig și că deja a certificat câteva dispozitive.

Conform certificării care a fost pusă la punct de WiFi Alliance, standardul WiGig va fi în stare să oferă o lățime de bandă de 8Gb/s la o distanță de 10 metri. Desigur, dincolo de 10 metri va oferi mai puțin, dar dacă aveți un PC la 11 metri de router, ar trebui să regândiți puțin organizarea mobilierului.

WiGig funcționează pe pe o frecvență de 60GHz, printre dispozitive deocamdată certificate pentru folosirea sa numărându-se chipset-ul Qualcomm QCA9500, Intel Tri-Band Wireless, un adaptor Socionext și un laptop Dell Latitude E7450/70.

Pe lângă faptul că WiGig va fi una din metodele prin care se va putea implementa în viitor un sistem VR wireless, mai oferă și o mostră din potențialul pe care îl poate avea viitoarea tehnologie 5G. Conform declarației unui reprezentant al WiFi Alliance, WiGig poate fi modificat pentru a folosi o antenă de distanță lungă ce ar fi capabilă să susțină o rețea de telefonie mobilă.

[The Register]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button