PCTECHTech&IT

Intel se apropie de 7 nanometri

Întârzierea procesului de producție pe 10 nanometri al celor de la Intel este deja legendară. Trebuiau să fie deja pe piață procesoare construite pe această tehnologie de câțiva ani, însă deocamdată nu pare că Intel va reuși să lanseze produse efective până la finalul lui 2019. Totuși, progresul la tehnologia de 7 nanometri merge ceva mai bine.

Într-o întrunire cu investitorii săi, de la sfârșitul săptămânii trecute, Intel a dezvăluit că dezvoltarea procesului pe 7 nanometri decurge conform programului și că nu a fost afectat de întârzierea celui de 10 nanometri. Dimpotrivă, eșecul perpetuu pare să fi oferit câteva informații utile la rafinarea procesului.

Tehnologia este realizată de o echipă diferită de cea care lucrează la procesul pe 10 nanometri, iar tehnologia este bazată pe principii diferite. Mai exact, se folosește de litografie cu raze ultra-violete extreme, cu o lungime de undă de aproximativ 13.5 nm, în timp ce tehnologia folosită la procesul perpetuu amânat are o lungime de undă de aproximativ 200nm.

Intel nu a clarificat ce exact înseamnă că dezvoltarea decurge conform programului, dar probabil nu va înlocui procesul de 10 nanometri prea curând. Mai multe informații despre planurile de viitor ale companiei vom afla mâine seara, atunci ar trebui să aibă loc o prezentare promisă de Intel acum câteva săptămâni.

[Hexus]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button