Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Intel a lansat driverele video pentru Rocket Lake cu o întârziere de o săptămâna

Am vorbit despre lansarea Intel Rocket Lake în review-ul lui Core i9-11900K. Spuneam și atunci că lansarea a fost una mediocră, făcută pe genunchi de producătorul de procesoare, dar la momentul acela nici nu mi-a trecut prin cap să testez soluția grafică integrată în procesor; nici că aș fi putut dacă voiam. Se pare că la o săptămâna după lansarea din 30 martie, producătorul s-a gândit să pună pe site-ul oficial și driverele pentru iGPU-ul noilor procesoare.

Review Intel Core i9-11900K – Capitolul 1: Ce este Rocket Lake și ce înseamnă pentru cumpărătorul de rând?

Lansarea driverului video pentru Intel Rocket Lake putea să întârzie câteva săptămâni

Inițial, lansarea driverelor pentru soluția grafică integrată în procesoarele Rocket Lake trebuia să aibă loc chiar mai târziu. Cel puțin asta ne spunea Lisa Pearce, inginer software pe divizia de grafică de la Intel. Asta înseamnă că întârzierea de o săptămâna este mult mai ok decât ar fi trebuit.

Dar încă mă uimește cât de nepăsători au fost cei de la Intel, încât au lansat o întreagă generație de procesoare, iar acestea nu erau complet funcționale deși erau disponibile pe piață. Unii utilizatori pare că au găsit metode de a folosi iGPU-ul UHD Graphics 750 din procesoarele Rocket Lake, doar că nu mi se pare normal să fie cineva nevoit să găsească soluții alternative după ce plătește pentru ceva abia lansat care ar trebui să meargă direct.

Dacă sunteți unul dintre „norocoșii” ce și-au cumpărat un procesor din seria Rocket Lake de la Intel, puteți să descărcați driverele oficiale pentru grafica integrată de pe site-ul producătorului. Dacă nu, aveți încă un motiv în plus pentru care să nu va aruncați în noua generație a taberei albastre.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button