PCTECHTech&IT

Intel pregătește un procesor aniversar: i7 8086K

În ziua de 8 iunie, cu 40 de ani în urmă, Intel a reușit să aducă pe piață un nou procesor care a stabilit un nou standard pe care îl respectăm cu toții și acum. Acel procesor era 8086. Avea o frecvență de 5MHz, era construit pe un proces de fabricație de 3 micrometri, și-a clădit un imperiu veritabil pentru Intel.

Acum companie pare că se pregătește pentru a comemora lansarea acestui vechi procesor din 1978, cu un i7 nou și foarte performant. Conform unor listări care s-au ivit în bazele de date a câtorva distribuitori, Intel pregătește un procesor numit 17 8086K. Un model ce ar putea dispune de 6 nuclee și chiar ar putea să vină din cutie cu frecvența de 5GHz, de 1000 de ori mai sprinten ca cel original.

Listările găsite până acum nu prea confirmă aceste caracteristici, frecvența într-una dintre ele fiind de doar 4GHz. Cert este că prețul va fi în jur de 480 de euro. Cel puțin atât era în Italia, cu un TVA de 22%.

Computex 2018 începe săptămâna viitoare, așa că probabil va fi momentul ideal în care Intel va dezvălui acest nou procesor, lansare urmând să aibă loc pe 8 iunie.

Nu este prima dată când Intel lansează un astfel de procesor aniversar, o variantă comemorativă pentru Pentium fiind disponibilă acum câțiva ani, Intel Pentium G3258 nu era însă menit pentru segmentul high-end, chiar dacă avea suport pentru overclocking.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button