PC

Intel pregătește un chipset din seria Z nou pentru anul viitor

Din moment ce Intel Coffee Lake bate la ușă și ne tot dă indicii de performanță ce ar putea sau nu să fie corecte, nu putea să treacă mult timp până la apariția câtorva indicii despre ce chipset-uri vom vedea pentru plăcile de bază ale acestor procesoare.

S-a ivit pe internet un nou leak ce pare să indice planurile pentru lansarea de chipset-uri. Imaginea pare destul de autentică, în cazul în care nu sunt oameni foarte plictisiți pe internet. Anul acesta vom primi doar Z370, chipset-ul de top al noii seriei, urmând ca celelalte modele să fie disponibile abia din 2018.

Modelele mai low-end de anul viitor par să vină însă vină alături de încă unul high end. Modelul Z390 este prezent în acest grafic, ca un înlocuitor pentru Z370 din a doua jumătate a lui 2018. Un upgrade de acest fel nu este adesea văzut, așa că fie vom avea parte de procesoare noi cu acea ocazie, sub forma unui refresh Coffee Lake, fie atunci ar putea sosi procesoarele Cannonlake, ce se vor folosi poate de același socket, dar vor folosi noul chipset.

Procesoarele Coffee Lake și plăcile de bază asociate ar trebui să fie disponibile în jurul zilei de 5 octombrie.

[Overclock 3D]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button