GamingPCȘtiri ITTECH

Intel pregătește SSD-uri Optate de 1.5TB și 960GB

Toamna aceasta Intel a dezvăluit seria de SSD-uri 900P, bazate pe tehnologia Optane dar dedicate publicului larg. Acestea aveau prețuri foarte mari și capacități ce atingeau maxim 480GB, chiar dacă veneau la pachet cu Star Citizen.

Acum compania anunță că seria 900P va avea parte și de variante ceva mai încăpătoare, a căror capacitate atinge 960GB și 1.5TB. Alături de acestea vor fi disponibile pe piață și variante noi ale modelelor de capacitate mai mică, care vor consuma ceva mai puțin curent.

Modelele modificate, precum și cele noi, vor fi disponibile pe piață începând cu data de 27 decembrie. Prețurile pentru variantele de 960GB și 1.5TB nu sunt cunoscute, dar probabil se vor apropia de 1200 și 1700 de euro. Nu de alta, dar Optane este în continuare o tehnologie foarte, foarte scumpă. Are însă câteva beneficii, cum ar fi o latență dincolo de ce poate NAND și viteze de scriere/citire mari chiar și în cazul sarcinilor nestresante.

Intel a deschis o fabrică nouă la care acest tip de memorie va fi construit, dar până ce producția va depăși cererea tot va trebui să mai așteptăm câțiva ani.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button