Știri ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Intel Pentium Gold G7400 și Celerion G6900 sunt modelele entry-level din generația Alder Lake

Lansarea generației Intel Alder Lake a generat tot felul de reacții, pozitive sau negative. Unde flagship-ul acestei lansări nu a fost neapărat impresionant, deși este cel mai rapid procesor de pe piață, modelele mai ieftine s-au dovedit hit-uri. Iar astăzi facem cunoștință cu Pentium Gold G7400 și Celeron G6900, modelele entry-level ale generației.

Ultimele variante de Pentium și Celeron au fost lansate odată cu generația a 10-a de la Intel. Producătorul a sărit peste aceste modele odată cu lansarea Rocket Lake, producând doar procesoare puternice, de la Core i5 la Core i9. Anul acesta este diferit și chiar dacă trecem printr-o criză de chip-uri, Intel pare că vrea să lanseze și modele mai ieftine.

Ce va fi diferit la Pentium și Celeron din generația Intel Alder Lake?

Noile procesoare au fost văzute pe un site din Canada, iar prețurile din screenshot-uri sunt exprimate în Dolari Canadieni. Intel Pentium Gold G7400 și Celeron G6900 vor fi procesoare dual-core, însă Pentium-ul va primi și Hyper-Threading. Și cum noile Core i3 și Core i5 nu suportă arhitectura Alder Lake cu două tipuri de nuclee, era și logic ca procesoarele entry-level să fie echipate cu un singur tip de nuclee: performance.

Intel Pentium Gold G7400 oferă o frecvență de 3.7GHz și are 6MB de memorie Cache, în timp ce noul Celeron C6900 are nucleele tactate la 3.4GHz cu numai 4MB Cache. Ambele procesoare oferă frecvențe mai mici decât modelele Rocket Lake, însă au mai multă memorie Cache. Momentan este prea devreme să vorbim despre specificații complete și nici nu e sigur dacă prețurile exprimate mai sus vor fi cele finale, întrucât sunt puțin cam mari, ajungând in zona ocupată de obicei de Core i3.

Articole asemanatoare

Back to top button