PCTECHTech&IT

Intel pare să fi revenit la 22nm pentru chipset-urile H310

Problemele de producție pe care le are Intel pe procesul de 10 nanometri sunt deja legendare, iar aglomerarea pe cel de 14 nanometri a devenit o durere de cap în ultima vreme.

Există totuși și o rază de speranță la orizont pentru cei care se temeau că nu vor mai găsi chipset-uri noi pe piață, în segmentul low-end… așa că în mare parte pentru producătorii de laptop-uri și de plăci de bază low-end, fiindcă publicul larg nu prea avea o problemă în acest domeniu.

Conform urmelor care au tot început să apară în ultima vreme pe internet, un nou model de chipset H310 a fost produs de Intel, unul cu dimensiuni de 10 mm pe 7 mm. Pentru context, varianta pe 14 nanometri a chipset-ului avea dimensiuni de 8.5×6.5 milimetri.

De ce ar fi noul chipset mai mare? Cel mai probabil pentru că Intel a revenit la procesul de fabricare de 22 de nanometri care era folosit în anii anteriori. Nu este un proces la fel de eficient, nu este la fel de rapid, dar find vorba de un chipset H310, nu prea îi va păsa cuiva, diferența de performanță fiind neglijabilă.

În funcție de când se vor propaga noile chipset-uri, s-ar putea sau nu să se mai vadă acea mult așteptată scădere a prețurilor pentru RAM.

[Tom’s Hardware]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button