PCȘtiri ITTECH

Intel ar putea provoca ieftiniri neașteptate pentru RAM

Intel tot are ceva probleme de producție în ultima vreme, ivindu-se și câteva zvonuri (pe care compania deja le-a negat) că ar lucra cu TSMC pentru a menține volumul necesar pentru a putea acoperi cererea de pe piață. Totuși, sunt și părți pozitive la această poveste.

Conform DRAM Exchange, un serviciu care urmărește evoluția prețului pentru memorie, producția scăzută a celor de la Intel ar putea duce la RAM mai ieftin. De ce? Nu pentru că cine vrea să pună mâna pe un i5 8400 și un chipset H310 nu mai are de unde să le ia, și ca urmare nu va cumpăra RAM pentru acest potențial PC. Bine, și asta este un factor. Segmentul afectat cel mai mult este cel al producătorilor de laptop-uri, care s-au trezit cu insuficiente chipset-uri și procesoare.

Iar din moment ce nu toți sunt încă dornici să sară pe Ryzen, analiștii consideră că se va ajunge la o scădere a producției de laptop-uri noi, și ca urmare a consumului de RAM. În consecință, nu va fi o cerere la fel de mare de memorie pe piață, iar prețurile ar putea scădea. Probabil nu cu mult, din moment ce telefoanele cu siguranță vor înhăța RAM-ul de îndată. Dar există posibilitatea să vedeți RAM ceva mai ieftin pe piață și pentru desktop… dar nu ar trebui să vă așteptați la revenirea la normalitate.

Insuficiența de producție a Intel ar trebui să fie rezolvată la începutul anului viitor, și cam tot de atunci ar trebui să vedem și un volum ceva mai mare de producție pentru RAM-ului. Abia atunci putem spera să vedem un preț acceptabil pentru DDR4, de nu trebuie să plătești pentru 16GB de RAM la 3200MHz cât pentru un laptop nou. Asta sau va trebui să așteptăm DDR5.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button