PCTECHTech&IT

Intel va produce procesoare la TSMC

Problemele de producție ale celor de la Intel continuă, dar compania pare să fi găsit o soluție temporară. Conform veștilor care zburdă acum prin industrie, Intel se va folosi de uzinele TSMC pentru o parte din produsele care au început deja să fie cam rare pe piață.

Intel oferă prioritate soluțiilor pentru servere la propriile uzine, lăsând componentele mai low-end cu un volum insuficient de producție pentru a putea acoperi cererea de pe piață. Conform estimărilor, 50% din cerere nu poate fi acoperită în acest moment. Nu doar în ceea ce privește procesoarele a căror preț a crescut, dar și chipset-urile pentru plăcile de bază, cele din seria H310 aparent devenind o veritabilă raritate pentru producătorii de sisteme.

Colaborarea dintre cele două companii nu este tocmai o noutate, aici erau deja produse câteva FPGA-uri și acele modemuri de iPhone. Parteneriatul pentru producția de chipset-uri, și poate chiar procesoare low-end, va continua până când Intel va fi în stare să își mărească producția internă.

Asta se va întâmpla abia atunci când procesul de 10 nanometri este completat, iar procesoarele cele mai profitabile, cele de server și cele desktop, vor trece la 10 nanometri, lăsând loc liber pe liniile de producție de 14 nanometri pentru chipset-uri.

[Digitimes]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button