TECHTech&IT

Intel pare că provoacă probleme grave pentru alte companii

Întârzierea procesului de 10 nanometri al companiei Intel pare că dă bătăi de cap unui număr mai mare de oameni decât credeam inițial. Nu doar celor care tot așteaptă următoarea ca generație să aducă saltul de performanță promis, sau fostului director general care a fost concediat din… motive care nu aveau nici o legătură cu asta în mod oficial. Amânarea pare a fi un coșmar dezastruos pentru partenerii săi de afaceri.

SemiAccurate, un site celebru atât pentru scormonirea de informații mai mult sau mai puțin adevărate din industrie, susține că a descoperit o problemă destul de mare provocată de Intel pentru un alt gigant din industria de tehnologia. Conform site-ului, o companie a cărui nume nu a fost dezvăluit, cu o valoare de peste 20 de miliarde de dolari, care operează de decenii în acest domeniu, conta foarte mult pe procesul de 10 nanometri al celor de la Intel, iar întârzierea sa este un dezastru.

Compania ar fi un client confidențial al Intel, care nu este trecut în lista de clienți publici, și care a pariat totul pe procesul de 10nm sperând ca prin folosirea sa să poată să scoată pe piață un produs superior competiției. Această companie nu ar fi avut un plan secundar pentru cazul în care imposibilul s-ar întâmpla. La urma urmei,  Intel a fost mereu vârful de lance în ceea ce privește procesele de producție și nu exista vreun dubiu că va continua să fie. În lipsa unui proces funcțional de 10nm de care se poate folosi, compania anonimă ar putea da ortul popii în curând, neavând un produs pe piață. Este exclusă folosirea procesului de 14 nanometri tot de la Intel, din moment ce nici Intel nu mai are capacitate de producție suficientă cât să își acopere propriile produse pe acest proces.

Aceste informații nu sunt în acest moment confirmate de către Intel, dar în cazul în care sunt adevărate, semnele sale ar trebui să se vadă în curând. Practic, deja au început să se vadă. Chiar dacă cele mai grave consecințe vor fi pentru compania anonimă, nu va fi un viitor prea grozav nici pentru Intel, deoarece reputația de a-și duce partenerii de afaceri la sapă de lemn nu este tocmai ușor de trecut cu vederea.

[SemiAccurate]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button