MORETech&IT

Intel rămâne fără CEO

Seara trecută s-a ivit vestea neașteptată că Brian Krzanich nu mai este CEO al companiei Intel, poziție în care s-a aflat din anul 2013.

Motivul inițial la care s-a gândit multă lume pentru plecarea sa de la companie a fost incidentul cu Meltdown, și faptul că Krzanich a vândut o parte din acțiunile sale fix înainte de anunțul public al problemei de securitate. Alții s-au gândit că poate a fost dat afară deoarece Intel tot are întârzieri considerabile în dezvoltarea procesului de 10 nanometri și lansarea de procesoare noi bazate pe această tehnologie.

Dar nici acesta nu a fost motivul dat de Intel pentru care a fost îndepărtat de la conducerea companiei și din comisia de directori. Aparent, Krzanich a încălcat o normă de non-fraternizare, având o relație cu o altă persoană din cadrul companiei. O investigație internă este în acest moment în desfășurare.

Poziția de CEO interimar este ocupată de Robert Swan, actualmente CFO al companiei, urmând ca un înlocuitor permanent să fie găsit în curând. Probabil va fi vorba tot de cineva cu ceva vechime la Intel, din moment ce Krzanich lucra acolo din 1982.

Va avea această schimbare vreo influență asupra proiectelor aflate în desfășurare acum la Intel? Probabil. Compania nu este tocmai celebră pentru stabilitatea politicii interne, numeroase proiecte fiind puse în purgatoriu din cauza fricțiunii interne, un exemplu bun fiind ce s-a întâmplat cu Larrabee.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button