Știri ITRSS PaginaDeMedia

Intel vrea să-și deschidă o nouă fabrică în Europa

Într-un efort de a maximiza producția de chip-uri și de a fenta criza, președintele Intel, Pat Gelsinger, discută cu autoritățile în vederea deschiderii unei noi fabrici în Uniunea Europeană. Vestea vine după ce fabrica din Leixlip, Irlanda, se confruntă cu probleme serioase din cauza pandemiei. Aceasta este una din puținele întreprinderi care au fost nevoite să-și mențină activitățile în mod obișnuit, spre desoebire de regimul work from home practicat la scară globală. Fabrica Intel din Irlanda se află într-un proces de renovare, aceasta urmând să se concentreze pe producția de procesoare care folosesc arhitectura 7nm, iar activitatea continuă a condus la izbucnirea unei epidemii. Din cei 5000 de angajați ai fabricii, peste 70 dintre aceștia au fost testați pozitiv pentru COVID-19.

Departamentul pentru Sănătate din Irlanda investighează problema, dar Autoritatea pentru Sănătate și Protecție (HSA) nu a decis suspendarea activităților din cadrul fabricii, implicit procesul de renovare. Pentru a face față crizei, Pat Gelsinger are în plan extinderea producției de procesoare în mai multe regiuni din Europa, însă locația acestei noi fabrici nu a fost încă menționată. În Iralnda, aproape toate proiectele ce vizează construcții, renovări sau producții în sine au fost suspendate, însă Intel a fost o excepție importantă.

Cel mai probabil Intel face parte din acele entități absolut necesare pieței, iar menținerea forței de muncă și mobilizarea lansării produselor este imperios necesară. Lipsa de chip-uri nu afectează doar plăcile video, ci afectează domenii întregi, precum cel auto sau totalitatea hardware. Știm cu toții unde se poate ajunge din cauza acestei crize. Mai este cazul să ne amintim de fenomenul traficului de componente de calculator, destinate în special minării?

Criza de chip-uri duce la trafic de hardware, și nu doar plăci video

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button