Tech&ITRSS PaginaDeMedia

Intel spune că va dura ani buni până când se va rezolva criza de chip-uri

Chiar dacă tinde să o dea de gard în disputa cu Apple, președintele Intel, Pat Gelsinger, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la criza de semiconductoare. Pe fundalul pandemiei, munca și școala de acasă au generat o creștere imensă a nevoii de componente hardware, cerere pe care producătorii se chinuie din greu s-o onoreze.

Chiar dacă industria a început să se mobilizeze și să răspundă în primă fază nevoii pe termen scurt, va fi nevoie de ani buni pentru ca acest ecosistem să revină la capacitate maximă, cu ale sale substraturi și componente. Pat Gelsinger, The Washington Post

În martie, Intel și-a anunțat planul de 20 de miliarde de dolari pentru a-și maximiza capacitatea de producție a chip-urilor. Pe terment scurt, compania se mobilizează să fabrice cele necesare în 6-9 luni, timp în care își va deschide două fabrici suplimentare în Arizona, Statele Unite, dar și în Europa.

Aceste decizii fac din Intel un posibil competitor direct pentru două alte companii majore de pe piața chip-urilor: Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (TSMC) și Samsung Electronics Co Ltd. Cele două au început să domine acest sector, mutându-și atenția de la Statele Unite către Asia, continentul unde se fabrică peste două treimi din totalul chip-urilor.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button