Tech&IT

Intel ar putea colabora cu Samsung pentru creșterea producției de procesoare

Pe lângă eforturile proprii și ajutorul oferit de TSMC, Intel ar putea face rost de asistență și din partea conglomeratului sud-coreean. Noile informații se leagă de faptul că echipa albastră ar putea colabora cu Samsung pentru un boost în producția de semiconductori, pe fundalul întâlnirii șefilor celor două companii de acum câteva zile.

Potrivit The Korea Herald, Pat Gelsinger, șeful Intel, și-a programat o întrevedere cu Lee Jae-Yong de la Samsung în Coreea de Sud la scurtă vreme după încheierea conferinței World Economic Forum din Elveția. Odată ajunși față în față, Gelsinger și Jae-Yong au avut ocazia de a discuta pe mai multe subiecte, printre care și presupusa colaborare dintre cele două companii. Astfel, ar urma ca Intel să se folosească de fabricile Samsung pentru a-și spori producția de chip-uri.

Intel se gândește serios să profite de experiența deținută de Samsung

La această întâlnire au fost prezenți și alți reprezentanți importanți de la Samsung, precum Kyung Kye-Hyun, co-CEO-ul responsabil cu afacerea cu semiconductori a Samsung. Este o oportunitate imensă pentru Intel, care depune eforturi uriașe pentru a se menține pe linia de plutire și pentru a putea face față cererii de pe piață. Compania s-a bazat în mare parte pe fabricile TSMC, dar în ultima vreme a pompat zeci de miliarde de dolari în fabrici proprii. Chiar și așa, Samsung a luat-o înainte în ceea ce privește profiturile nete pe semiconductori, la 82,3 miliarde de dolari, comaparativ cu cele 79 de miliarde de dolari obținute de Intel în 2021.

Samsung are experiență în fabricarea de chip-uri mai avansate și mai subțiri decât cele oferite de Intel. Cei din urmă încă se chinuie să treacă pragul de 10nm, prag pe care competitori ca Samsung și TSMC cică l-au trecut de multă vreme. Bunăoară, este o perioadă prolifică pentru astfel de colaborări. Echipa albastră are acum ocazia să se extindă și să recupereze teren, iar Samsung se implică deja în industria chip-urilor și a inteligenței artificiale cu fonduri de sute de miliarde de dolari

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button