Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Intel este în cădere liberă conform Wall Street

În urma schimbărilor recente de pe piața de chip-uri, Wall Street a început să trimită semnale care marchează o schimbare. Se pare că poziția de lider de piață deținută în acest moment de Intel este în pericol. Cu rivali precum Qualcomm care se bucură de un succes enorm datorat conectivității 5G și cu un AMD mai puternic că niciodată, poziția ocupată timp de patru decenii este în pericol.

Qualcomm trăiește pe picior mare în ultima perioada, întrucât acțiunile companiei au crescut cu circa 50 de procente. Pe frontul procesoarelor pentru PC și servere, AMD a reușit să se apropie periculos de mult grație ultimelor generații lansate. Ultima lovitură imensă vine de la NVIDIA, companie care s-a bucurat de o creștere cu 60% a stocurilor, având o valoare estimată de circa patru ori mai mare decât Intel.

Ce a făcut Intel în aceeași perioadă? Păi, compania a mers mai mult pe pierdere și nici încercarea lui Pat Gelsinger (CEO) de a-și calma investitorii nu a fost un succes. Realitatea este mult mai dură: a ratat piața telefoanelor inteligente, a pierdut poziția de lider pe piața de producție de chip-uri în fața TSMC și a pierdut foarte mult pe piața de PC și servere în favoarea celor de la AMD.

Intel are o misiune grea în față, iar o revenire la perioada sa de glorie este departe. Momentan investitorii stau la distanță și pe bună dreptate. Cea mai mare speranță rămâne lansarea Sapphire Rapids, o arhitectură pentru data center care se bazează pe „chiplets„, adică aceeași tehnologie de fabricație care a asigurat succesul Ryzen.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button