ȘtiriTech&IT

Intel a oprit producția de plăci video Arc A770 Limited Edition

Compania încă produce chip-uri pentru partenerii 3rd party

Intel si-a inceput aventura in lumea placilor video cu o prima generatie destul de capabila, si in ciuda problemelor de natura software, modele precum Arc A770 au reusit sa impresioneze. Doar ca acum, la mai putin de un an distanta de la ziua lansarii, compania opreste productia pentru modelele din seria Limited Edition – adica mai pe romaneste, producatorul renunta la „Founders Edition„-ul sau. De acum, placile video Arc A770 vor fi produse numai de partenerii 3rd party precum Acer sau ASRock.

Informatia vine direct de pe site-ul Intel, unde gasim numele placii video mentionat in sistemul Intel Quality Document Management. Aici regasim un document care atesta aceasta veste, dar ofera si data la care productia va lua sfarsit. Astfel, la data de 20 iunie 2023, compania americana a oprit permanent productia acestei distributii de placa video.

Aventura taberei albastre in lumea placilor video nu se opreste insa aici. Produsul in cauza este Intel Arc A770 Limited Edition 16GB, ceea ce inseamna ca partenerii 3rd party nu vor fi atinsi de aceasta masura. Intel producea aceste placi doar in versiunea de 16GB si ce este drept, partea cu Limited Edition din nume prevestea deja ca productia nu va dura la nesfarsit. Asa ca s-a produs inevitabilul, nu este capat de drum pentru companie.

Odata cu lansarea primelor placi video dedicate, producatorul s-a alaturat unui grup select format din AMD si NVIDIA. Iar pentru o prima aparitie, pot spune ca au reusit sa castige ceva respect in piata. Am testat si eu o A770 acum ceva vreme si nu a fost rea, dar pana cand o voi pune la treaba din nou, voi lasa sa mai treaca ceva timp. De la o zi la alta actualizarile software imbunatatesc experienta de utilizare a unei placi Intel, insa chiar si-asa, inca te simti ca un Beta tester pentru un produs nefinisat. Viitorul nu suna chiar rau si pe la anul vom face cunostinta cu Battlemage, a doua venire a placilor Arc pe piata. Pana atunci, zic eu ca lucrurile vor sta ceva mai bine si cine stie, poate ca-n urmatorii cinci ani chiar vom avea trei producatori dintre care sa alegem in cautare de un nou GPU.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button