PC

Intel adresează problemele de securitate ale procesoarelor sale

În cazul în care ați uitat că trăim în anul 2017, și nu în 1999, procesoarele Intel au un sistem intern de management care prezintă câteva probleme de securitate ce pot fi exploatate de către indivizi cu intenții malefice.

Așa că Intel a decis să adreseze câteva din aceste probleme prin lansarea unor update-uri menite să limiteze potențialul ca tehnologia sa să fie abuzată. Vulnerabilități de securitate din Intel Manageability Engine, din Server Platform Service, și din Trusted Execution Engine sunt rezolvate cu aceste update-uri. Probabil nu toate, dar suficiente cât să împiedice folosirea de exploit-uri cunoscute în acest moment pentru executarea de cod malițios pe un sistem.

Update-urile vizează următoarele procesoare:

  • 6th, 7th & 8th Generation Intel® Core™ Processor Family
  • Intel® Xeon® Processor E3-1200 v5 & v6 Product Family
  • Intel® Xeon® Processor Scalable Family
  • Intel® Xeon® Processor W Family
  • Intel® Atom® C3000 Processor Family
  • Apollo Lake Intel® Atom Processor E3900 series
  • Apollo Lake Intel® Pentium™
  • Celeron™ N and J series Processors

Dacă aveți un astfel de procesor și sunteți într-o situație în care suspectați că cineva ar avea ceva de câștigat dacă vă preia control asupra calculatorului, ar fi bine să faceți update-urile cu pricina de pe pagina oficială a Intel. Găsiți acolo uneltele necesare pentru a determina ce hardware aveți instalați și prin intermediul căruia puteți actualiza firmware-ul aferent.

Problema tot nu este rezolvată, procesoarele în continuare având în componența lor sisteme la care utilizatorul nu are acces și despre care nu i se oferă în vreun fel informații, așa că orice se poate întâmpla pe fundal fără voia utilizatorului.

[Intel]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button