PCRSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

Intel a dezvăluit noua arhitectură Sunny Cove

Evenimentul Intel Architecture Day a oferit în sfârșit ceva ce lumea tot așteaptă de câțiva ani de zile, claritate despre viitorul produselor companiei.

Intel a dezvăluit noua arhitectură Sunny Cove, care va fi disponibilă pe parcursul anului 2019, urmată de Willow Cove și de Golden Cove. Cannon Lake a fost dat dispărut. Noua arhitectură este construită pe procesul de 10 nanometri, așa că măcar procesul de producție pe care trebuia să fie construit Cannon Lake nu s-a evaporat, doar va sosi cu o întârziere de 3 ani.

intel sunny cove

Sunny Cove aduce performanță îmbunătățită la cam toate capitolele, atât din cauza procesului nou de producție, cât și a modificărilor mari aduse arhitecturii, față de Skylake. Intel practic a mărit capacitatea sa de procesare generală prin adăugarea de porturi de executare mai multe, unități de generat adrese mai multe, și în general mai mult din cam tot, după cum puteți vedea în comparația de mai jos.

intel sunny coveAlături de aceste îmbunătățiri vor fi incluse și componente menite să accelereze la nivel hardware sarcini de AI/Machine Learning, compresie, procesare vectorială și criptografie.

Intel nu a oferit informații despre frecvențele la care poate rula un procesor Sunny Cove, sau la câte nuclee vom ajunge pentru platformele dedicate publicului general. Nu par să fi fost anunțate detalii de nici un fel despre plăcile de bază efective, socket-ul folosit, chipset-urile și ce trăsături vor avea acestea, prezentarea fiind exclusiv despre arhitectura procesorului.

Știm măcar că în segmentele dedicate publicului general Sunny Cove va veni alături de grafica integrată Gen11. Nu există o dată de lansare pentru vreun produs bazat pe noua arhitectură, fiind pomenit doar 2019, posibil spre finalul anului.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button