Știri ITRSS PaginaDeMedia

Specialiștii spun că Instagram pentru copii este o idee foarte proastă

O organizație de sănătate publică a lansat un apel către Facebook în care cere companiei să renunțe la ideea de a crea Instagram pentru copii. Campania se numește „A Commercial Free Childhood” și este o scrisoare deschisă către Mark Zuckerberg prin care susținătorii îi explică CEO-ului Facebook cum o astfel de aplicație ar putea pune in pericol o mulțime de copii.

Mai multe studii ne arată că un consum excesiv de social media printre tineri duce la probleme legate de stima de sine și în cazuri mai grave, chiar la anxietate și singurătate, lucruri ce pot evolua în depresii. Scrisoarea cu pricina vine la scurt timp după anunțul care spune că Instagram urmează să lanseze o variantă pentru copiii cu vârste de sub 13 ani.

Instagram este un risc enorm pentru sănătatea copiiilor

Copiii sunt ușor de impresionat, iar ceea ce un adult vede drept o simplă poză, un tânăr poate interpreta complet greșit și să își schimbe comportamentul. Asta este cu atât mai rău cu cât în copilărie și adolescență experimentezi cel mai mult cu identitatea ta și cu modul în care te exprimi. Iar Instagram nu ajută deloc în aceste cazuri, ci este doar o încercare idioată din partea Facebook de a profita de un număr și mai mare de oameni pe care să îi atragă în sfera rețelelor de socializare.

Și ca o notă personală, io-s fabricat prin ’96, adică am prins și pititea în spatele blocului, fotbal cu băieții la țară pe câmp și trasee cu bicicleta cu prietenii prin pădure. Desigur, fac ceea ce fac, deci nu trebuie să mai menționez că și tehnologia a jucat un rol important în viața mea, însă mă simt foarte norocos că nu am crescut încă de mic cu un ecran în față, iar accesul limitat la entertainment digital mi-a permis să experimentez și să înțeleg ce vreau să fac de fapt; o libertate care este furată de la generațiile mai noi fix de tehnologia care pe alții ii ajută atât de mult.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button