SecuritateȘtiri ITTECH

Instagram investighează ultimele plângeri despre atacurile cibernetice

Instagram a ajutat inițial utilizatorii să împărtășească imagini de pe telefoanele lor. Câțiva ani mai târziu, după o achiziție de miliarde de dolari de către Facebook și nenumărate funcții adăugate pe parcurs, mai târziu a devenit o rețea socială de sine stătătoare. Conturile cu mulți followers sunt valoroase, nu doar pentru cei care le dețin, ci și pentru oricine caută să-i fure. Și se pare că cineva (sau un grup de mai multe persoane) a început să fure o mulțime de utilizatori în ultimele săptămâni.

Mashable a raportat că cel puțin opt persoane care au un număr relativ ridicat de followers (de aproximativ 4500 de persoane) au pretins că conturile lor de Instagram au fost compromise. De asemenea, articolul a consemnat o creștere accentuată a numărului de persoane care se plâng pe Twitter că conturile lor au fost atacate. Toate acestea nu pot constitui dovezi, dar ar putea indica faptul că cineva a descoperit o nouă modalitate de a prelua controlul asupra conturilor Instagram.

Atacurile descoperite de Mashable urmează un model similar: cineva compromite un cont Instagram, modifică numele de utilizator și imaginea de profil, apoi actualizează informațiile de contact asociate contului cu un e-mail cu un domeniu „.ru”. O persoană a spus că acest lucru s-a întâmplat, chiar dacă a avut activă autentificarea în doi pași, care ar trebui să prevină hack-urile de acest gen. Nu este clar cum s-a putut întâmpla așa ceva.

La rândul său, Instagram a publicat o postare pe blog spunând că este „conștient că unii oameni întâmpină dificultăți în accesarea conturilor lor Instagram„. Compania a spus că investighează problema și că are „echipe dedicate care ajută oamenii să-și securizeze conturile„. În afară de aceasta, Instagram nu a oferit mai multe informații despre afirmațiile făcute de Mashable și le-a oferit pur și simplu a oferit utilizatorilor îngrijorați sfaturi despre cum să-și securizeze conturile.

Dar compania a făcut totuși o mică dezvăluire. Într-o mențiune care discută despre sistemul său de autentificare în doi pași, Instagram a spus că în prezent permite utilizatorilor să primească un cod doar prin SMS pentru al doilea pas, dar că „lucrează la funcționalitate suplimentară în doi pași, urmând în curând mai multe noutăți„. Se pare că cel puțin compania încearcă să ofere opțiuni mai sigure persoanelor care utilizează (sau ar trebui să utilizeze) autentificarea în doi pași.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button