RSS PaginaDeMediaSecuritateȘtiri ITTECH

Sute de conturi Instagram au fost compromise

Sute de utilizatori ai Instagram raportează că conturile lor au fost atacate, blocând accesul utilizatorilor, cu o serie de incidente care indică o posibilă legătură rusească.

Mashable spune că deși Instagram nu a recunoscut public această problemă, există dovezi care sugerează că în această lună a avut loc o creștere semnificativă a conturilor compromise.

Deși Instagram, care are mai mult de 1 miliard de utilizatori, spune că nu a văzut o creștere a atacurilor, o căutare a datelor pe Twitter sugerează altceva. Utilizatorii de pe Twitter au direcționat aproximativ 798 de tweets către contul oficial al Instagram cu cuvântul „hack” de la începutul lunii, comparativ cu aproximativ 40 de tweet-uri în aceeași perioadă din iulie.

Există numeroase rapoarte despre hack-uri pe Reddit, iar o căutare pe Google Trends arată un spike în căutări pentru „Instagram hacked” pe 8 august și din nou pe 11 august.

Cei afectați informează că detaliile contului lor au fost modificate, inclusiv adresa de e-mail și numărul de telefon, ceea ce face imposibilă recuperarea contului.

Într-o serie de cazuri urmărite de Karissa Bell de la Mashable, noua adresă de e-mail era un domeniu rusesc.

Mashable a identificat mai multe întâmplări comune printre victimele atacurilor – cum ar fi numele schimbat și avatarul de la profil (de multe ori un personaj animat dintr-un film Disney sau Pixar), biografii șterse și o nouă adresă de e-mail la cont cu .ru la sfârșit.

Mulți se plâng că procesul de recuperare al contului de pe Instagram este prea dificil și își creează noi conturi, chiar dacă asta înseamnă pierderea a sute sau mii de followers.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button