Community

Instagram se întrece din ce în ce mai mult cu TikTok și introduce subtitrări automate pentru clipuri

În această cursă pentru platforma cu cel mai mare număr de utilizatori, Instagram face tot posibilul să mimeze succesul lui TikTok. Dezvoltatorii speră să-și recapete audiența odată cu introducerea unei funcții populare pe care TikTok o introdusese încă din luna aprilie a anului trecut. Este vorba despre automatic captions, acele subtitrări generate în videoclipurile haioase care îți spală creierul și care te ajută să înțelegi ce o zice măscăriciul din spatele camerei.

Este o funcție populară în rândul creatorilor de conținut și tocmai de aceea va fi activată automat și pentru această categorie de utilizatori. Pentru început, subtitrările autogenerate vor fi disponibile într-un număr limitat de limbi și regiuni, dar Instagram are în vedere extinderea către tot mai multe țări și graiuri. Desigur, AI-ul din spatele motorului nu va fi perfect, dar compania speră că acuratețea și calitatea acestuia să crească odată cu timpul, pe măsură ce algoritmul de învățare face progrese.

Actualizarea va veni și în sprijinul utilizatorilor cu dizabilități, Instagram devenind astfel mai accesibil. Producătorii nu vor mai fi nevoiți să încarce manual subtitrările iar dezvoltatorii au menționat că adiția cu pricina îi va ține lipiți de ecrane și pe cei care preferă pur și simplu să vizioneze un clip fără sunet din diverse motive (dacă ești în public sau trebuie să faci liniște și n-ai căști, alea, alea).

Este un mic artificiu care oferă o schimbare importantă. automatic captioning-ul ar putea să-ți influențeze obiceiurile și timpul petrecut pe Instagram. Astfel, vei mai dispus să te uiți pe loc la un clip în loc să-l salvezi pentru mai târziu și eventual să uiți de el. Da, așa tot mai mulți vor contribui la creșterea viewing stats-urilor de pe platformă și îi va ajuta și pe creatorii de conținut să capete mai mulți urmăritori. Măcar de ar fi pentru ceva util sau cât de cât interesant…

Facebook asimilează TikTok-ul într-o imitație care umple fiecare colțișor al interfeței

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button