CommunityRSS PaginaDeMedia

Instagram te va lăsa să ascunzi numărul de like-uri de la postări

Conceptul ăsta de social media este din ce în ce mai greu de rumegat. Iar cum lumea de astăzi este conectată (la propriu) la lumile virtuale, aplicațiile și serviciile sunt ca niște creaturi volatile, aflate într-o continuă schimbare. Instagram este una din cele mai populare aplicații social media, iar obsesia față de ceea ce postăm în raport cu impresiile pe care vrem să le oferim prin acele posturi poate afecta grav sănătatea mentală.

Instagram și Facebook au luat în calcul acest aspect, încercând să ofere mai multe opțiuni de personalizare a aplicațiilor, astfel încât utilizatorii, în special cei tineri, să-și poată petrece timpul pe social media într-un mod mai puțin dăunător.

Au trecut doi ani de când Instagram a îneput să experimenteze cu funcția de ascundere a like-urilor de la postări, iar această opțiune va fi introdusă oficial în aplicație. Cu această setare activată, numărul de like-uri nu va mai fi afișat, iar asta se aplică atât pentru propriile postări, cât și pentru cele ale altor conturi. Cei care își ascund like-urile de la propriile postări vor putea vedea în continuare cine a interacționat cu acestea, dar vor fi nevoiți să se joace mai întâi pe la setări.

Instagram functie ascundere like-uri

Instagram încearcă să nu-ți mai dea apă la moară

Ideea asta face parte dintr-un experiment al companiei, menit să detensioneze atmosfera controversată din spatele platformei. Atât Instagram, cât și Facebook, jonglează cu funcții noi pentru a se mula pe cerințele utilizatorilor și pe statistici. Gigantul social media a început să se concentreze mult mai mult pe research-ul extern, solicitând ajutorul experților și al ONG-urilor cu privire la modul în care comunitatea, în special copiii și adolescenții, interacționează cu aceste platforme și cum se poate ajunge la rezultate pozitive.

De fapt, ar putea fi vorba despre o idee bună, dar cu o execuție proastă, toate învelite în același ambalaj colorat al înrobirii populației de către social media. Da, poate am exagerat puțin, dar subsemnatul încearcă să se descotorosească pas cu pas de acest viciu al social media. În plus, cine ar putea crede cu adevărat că o versiune de Instagram pentru copii ar putea fi ceva ok??

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button