SecuritateȘtiri ITTECH

Instagram adaugă autentificarea în doi pași prin aplicații de la terți

Ieri Instagram a anunțat trei noi caracteristici orientate spre securitate, ținând cont de ultimul scandal legat de securitatea serviciului.

În primul rând, opțiunea About This Account va fi disponibilă în fiecare profil (odată ce atingeți meniul cu trei puncte). Acest lucru vă va spune lucruri cum ar fi data la care s-a creat contul, țara în care se află, alte conturi partajate, orice modificări ale numelui de utilizator din ultimul an și toate reclamele pe care le rulează în prezent.

Acest lucru ar trebui să vă ajute să vă dați seama ce conturi aparțin persoanelor autentice și care sunt doar știri false și / sau spam-uri. În septembrie, persoanele care au conturi cu mulți followers pot revizui informațiile din această secțiune înainte ca acestea să devină disponibile pentru restul lumii la scurt timp după aceea.

În plus, puteți solicita acum să deveniți un cont verificat (și obțineți acea insignă albastră în dreptul numelui vostru de utilizator). Accesați-vă profilul, atingeți pictograma meniu, selectați Settings și apoi alegeți opțiunea. Acest lucru nu garantează în niciun fel că veți fi verificați, apropo.

De asemenea, va trebui să furnizați numele de utilizator, numele vostru complet și o copie de buletin sau certificat de înregistrare (în cazul firmelor). Rețineți că acest sistem este destinat să eficientizeze procesul de verificare pentru conturile care se adresează unui segmente de public mare, și nu pentru fiecare persoană pentru a obține o insignă albastră.

Și în sfârșit, în curând veți putea să utilizați aplicații terțe pentru autentificare în doi pași atunci când vă conectați la contul vostru Instagram. Această caracteristică a început deja să fie disponibilă pentru unii utilizatori, și ar trebui să devină accesibilă pentru toată lumea „în următoarele săptămâni”.

Pentru a o folosi, atingeți pictograma de meniu, accesați Settings și selectați Two-Factor Authentication. Apoi selectați Authentication App ca metodă preferată. Dacă aveți deja o astfel de aplicație instalată, Instagram o va găsi automat și va trimite un cod de conectare la aceasta. În caz contrar, veți fi trimis la App Store sau Google Play pentru a descărca aplicația de autentificare preferată.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button