ȘtiriTech&IT

iOS 18 va avea opțiune pentru înregistrarea apelurilor. Motivul pentru care nu ai vrea să o folosești

După mulți ani de așteptare, utilizatorii iPhone primesc opțiune pentru înregistrarea apelurilor, o funcție considerată banală la majoritatea telefoanelor cu Android.

Probabil, pentru a nu intra sub vizorul autorităților europene responsabile cu protejarea dreptului la intimitate, Apple a decis să implementeze această funcție într-un mod care să nu lase loc de interpretări, dispozitivele iPhone alertând în mod automat celălalt participant la conversație atunci când apelul în desfășurare este înregistrat.

Astfel, nu vei putea folosi funcția de înregistrare a apelurilor fără ca cealaltă persoană să știe că e înregistrată, declanșarea chiar și accidentală a acestei funcții având toate șansele să îndrepte conversația într-o direcție stânjenitoare, dacă cealaltă persoană nu se așteaptă sau nu e de acord să fie înregistrată.

Dar pentru că suntem în era AI-ului, funcționalitatea nu se limitează la simple înregistrări audio. Vei putea folosi Apple Intelligence pentru a transcrie și sumariza apelurile înregistrate. Mai mult decât atât, AI-ul telefonului va putea diferenția participanții la discuție, marcând numele acestora pe rezumatul conversației.

Noua opțiune de înregistrare va apărea în ecranul de apelare cu simbolul unei unde sonore, ce va rămâne afișat pe toată durata înregistrării. Odată finalizat apelul este transcris în aplicația Notes, unde vei putea genera un rezumat folosind sistemul Apple Intelligence. De asemenea, vei putea înregistra și transcrie audio și din aplicația Notes.

Cel puțin în prima versiune de iOS 18, transcrierea audio va fi disponibilă doar pentru vorbitorii de limba engleză, spaniolă, germană, franceză, japoneză, chineză mandarină, cantoneză și portugheză, Apple promițând că va suplimenta mai târziu setul de limbi suportate.

Aducerea opțiunii de înregistrare apel în aplicația Phone vine ca o soluție pentru jurnaliști și alți utilizatori care doresc să înregistreze și să transcrie apelurile într-un cadru formal, cu informarea explicită a tuturor participanților la conversație despre folosirea acestei funcții. Cu toate acestea, rămâne de văzut dacă Apple va oferi această funcție și pentru utilizatorii europeni, după ce Google a retras cu totul opțiunea pentru utilizatorii de Android și chiar a luat măsuri concrete pentru excluderea aplicațiilor de înregistrare apeluri din Play Store.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Back to top button