Știri ITTECHTelefoane

India investighează Google din cauza lui Android

Google nu pare să aibă prea mult noroc în ultima vreme, deoarece umblă vestea prin presă că India este cea mai recentă națiune care să investigheze modul în care compania se folosește de sistemul de operare Android.

Detaliile investigației nu sunt în acest moment cunoscute, informația venind de la surse obținute de publicația Reuters. Comisia de Competiție a Indiei ar fi primit diverse plângeri în ultima vreme legate de tacticile folosite de Google pentru a-și promova propriile aplicații și servicii prin Android, iar o investigație se află acum în desfășurare. Fiind abia la început, rezultatele nu vor fi văzute prea curând, estimarea curentă fiind că abia anul viitor se va ajunge la o concluzie.

Acuzațiile probabil se leagă de aceleași lucruri pentru care Google a primit o amendă imensă în Uniunea Europeană. Compania chiar a luat recent măsuri pentru a corecta motivele din spatele acestei amenzi, prin anunțarea unui update care va permite utilizatorul să aleagă ce serviciu de căutare și browser web să folosească pe Android ca standard.

India a devenit în ultimii ani o piață foarte importantă pentru industria de telefonie, numărul de oameni care dețin un mobil în această națiune depășind întreaga populație a Europei. Așa că în cazul în care se va ivi o amendă, probabil va fi mare.

[Reuters]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button