TECH

India doreste ca toate masinile sa fie electrice pana in 2030

Problema poluarii este una presanta pentru India, tara fiind una dintre cele mai nocive pentru locuitorii sai. Lucru de care si ministrul transporturilor a luat aminte, acesta demarand un proiect prin care India va avea fi motorizata doar de masini electrice pana in 2030.

Această mișcare are ca scop reducerea costului importului de combustibil și reducerea costurilor de rulaj al vehiculelor. O anchetă efectuată de Greenpeace în acest an a constatat că în fiecare an apar aproximativ 2,3 milioane de decese din cauza poluării aerului din țară.

O anchetă efectuată de Greenpeace în acest an a constatat că în fiecare an apar aproximativ 2,3 milioane de decese din cauza poluării aerului din țară. Raportul, intitulat „Airpocalypse”, a susținut că poluarea aerului a devenit o „criză a sănătății publice și economice” pentru indienii.

„Vom introduce vehiculele electrice într-un mare fel”, a declarat ministrul cărbunelui și minelor, Piyush Goyal, la Confederația Industriei Indiene din sesiunea anuală 2017 din New Delhi.

Goyal a declarat că industria automobilelor electrice ar avea nevoie de doi ani și trei ani de asistență guvernamentală, dar a adăugat că se așteaptă ca producția de vehicule să fie „condusă de cerere și nu de subvenție”.

„Costul vehiculelor electrice va începe să se plătească pentru consumatori”, a declarat el în conformitate cu International Business Times. „Ne-ar plăcea să vedem că industria vehiculelor electrice funcționează singură”, a adăugat el. Goyal a spus că in aceasta mașini electrice vor viza mai întâi „centrele de consum mai mari, unde poluarea este la un nivel ridicat de timp”, cum ar fi Delhi.

India nu este la primul astfel de pas eco si probabil nici la ultimul, avand deja un aeroport care se alimenteaza exclusiv cu energie solara.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button