MORE

Primul aeroport solar acum nu mai plateste pentru electricitate

Cochin International Airport este primul aeroport alimentat exclusiv de energie solara, indienii fiind cel mai probabil satui de facturile astronomice pe care trebuiau sa le plateasca.

Astfel, aeroportul a luat situatia in serios, s-au intreprins, au pus cap la cap un plan de bataie si incepand din aceasta luna, aeroportul din India de Sud, Cochin International Airport, a trecut exclusiv pe energie solara. 

In urma cu doar trei ani de zile, aeroportul a decis instalarea unei serii de panouri solare pentru a ajuta cu factura la energie electrica. Primele panouri au ajuns si au fost instalate, iar pe masura ce anii au trecut, aeroportul a tot instalat panouri pe unde a putut.

„Doream independenta de la reteaua de energie electrica” a declarat Jose Thomas, managerul general al aeroportului.

Dar surpriza majora a venit anul trecut, cand aeroportul a cerut companiei germane Bosch sa construiasca doar panouri care se acopere o suprafata de 18.2 hectare, acestea, impreuna cu restul de panouri reusind sa produca in medie intre 48.000 – 50.000 de kilowati, mai mult decat are nevoie aeroportul Cochin, restul fiind repus in circulatie in reteaua de electricitate.

Confom unui raport oferit de aeroportul indian, proiectul a costat in jur de de 9.3 milioane de dolari. Asta nu inseamna ca aceasta a fost integral achitata, aeroportul dorind sa achite suma din banii pe care altminteri i-ar fi platit catre reteaua de electricitate traditionala. Analistii aeroportului au mai adaugat si faptul ca aceste panouri solare vor ajuta si mediul, datorita lor India producand cu 300.000 tone de carbon pe parcursul urmatorilor 25 de ani.

Se pare ca aeroportul nu s-a multumit cu ceea ce a construit pana acum, urmand sa mai termine in aprilie anul urmator o centrala electrica pentru a putea manageria mai bine productia.

[CNN]

 

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button