Știri ITTECH

Încă un fondator al Oculus pleacă de la companie

Facebook tot face progres pe frontul de realitate virtuală, anunțând Oculus Quest luna trecută. Dar cei care tot sperau să vadă un succesor pentru varianta de PC a soluției de VR n-au prea avut motive de bucurie în ultimii ani.

O recentă schimbare a iscat ceva suspiciune că ceva ar putea fi putred în ținutul Facebook-ului. Brendan Iribe își anunță plecarea de la companie, unde a ocupat până în 2016 rolul de CEO al Oculus, iar de atunci a fost la cârma echipei care lucra la dezvoltarea următoarei generații de Rift pentru PC.

Plecarea sa a ridicat întrebări despre viitorul soluției de VR dedicată desktop-ului, făcându-și apariția zvonul cum că Rift 2 a fost chiar anulat, iar acesta este motivul pentru care Brendan Iribe a plecat de la companie.

Această posibilitate a fost dezmințită de către Nate Mitchell, unul din cei doi co-fondatori ai Oculus care încă se mai află la companie. Mitchell lucrează la dezvoltarea hardware-ului cu pricina, așa că în cazul în care pleacă și el, atunci clar varianta de PC a lui Rift nu are un viitor prea strălucit.

Nu sunt încă informații concrete despre ce soi de upgrade vom vedea cu Rift 2, Mitchell menționând că vom afla mai multe lucruri pe parcursul următoarelor luni.

Iribe s-a alăturat astfel lui Palmer Luckey, celălalt co-fondator al Oculus care a plecat de la Facebook după o serie de probleme de ordin politic și mediatic.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button