GamingPC&ConsolesȘtiri IT

În sfârșit, o aplicație bună pentru Machine Learning

Machine Learning, AI, puteți să îi spuneți cum vreți, este următorul mare lucru din industria de tehnologie. Dincolo de Internet of Things, dincolo de spionaj mascat ca asistent digital. Dar aplicațiile sale au fost limitate până acum la lucruri teoretice,  deep fakes și aplicații medicale potențial salvatoare de vieți.

Însă acum tehnologia și-a atins cu adevărat obiectivul, cel de a reda viață unor jocuri vechi, de mult uitate, pe care Bethesda cumva nu le-a relansat de șase ori în ultimul deceniu. The Elder Scrolls 3: Morrowind nu arăta grozav nici când a fost lansat, dacă ar fi să îl comparăm cu Gothic, dar un modder, supranumit DassiD, a decis să folosească tehnologie de AI pentru a repara măcar texturile sale.

morrowind

Acesta a folosit un algoritm de Machine Learning similar cu cel folosit la realizarea acelui tablou, care a fost vândut la licitație pentru suma de 432 de mii de dolari. O componentă din sistem va încerca să creeze variante de rezoluție mai bună a tuturor texturilor din joc, iar cealaltă componentă se va uita foarte încruntat la rezultat pentru a-și da seama dacă arată sau nu cum trebuie.  Puteți descărca rezultatul de pe NexusMods.

Texturile noi au un nivel de detaliu impresionant, considerând că nu sunt făcute de un om, ci doar ghicite de un AI. Nu are să rezolve probleme legate de iluminare, combat sau schelete ce pun mâna la „ochi” în timpul unei furtuni de praf, dar cu siguranță fac jocul mai frumos. Desigur, pentru asta sunt zeci și sute alte mod-uri pentru Morrowind, până și conversii totale ale lui Skyrim.

[DSO Gaming]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button