Știri ITTECH

Un tablou făcut de un AI va fi scos la licitație

Tehnicile de Machine Learning continuă să fie aplicate în metode noi și interesante, iar cel mai recent dintre ele pare că va da roade și profit, din artă.

Casa de licitații Christies se așteaptă să obțină între 7 și 10 mii de dolari de pe urma unui tablou numit „Portretul lui Edmond De Belamy”, a cărui autor a fost un AI. Sistemul de inteligență artificială a fost dezvoltat de un colectiv de artiști din Paris, cu scopul de a vedea cât de bine se poate descurca un AI la crearea de portrete originale.

Sistemul a fost antrenat folosind mai bine de 15 mii de tablouri realizate între secolele XIV și XX, din care AI-ul a învățat care sunt caracteristicile de bază ale artei. Apoi a început să genereze un număr foarte mare de astfel de portrete pe care le-a comparat cu ce știa deja a fi artă. Atunci când nu a mai putut deosebi o creație proprie de portretele din setul de date folosit pentru antrenarea sa, sistemul a ajuns la concluzia că și-a îndeplinit funcția.

Rezultatul final a fost tabloul pe care îl puteți vedea mai sus. La sfârșitul săptămânii vom afla dacă au fost oameni doritori să dețină o operă de artă generată prin Machine Learning.

Dacă aveți la îndemână câteva plăci video care au la bord niște Tensor Cores, n-ar fi imposibil să construiți și voi un sistem care să învețe să creeze un tablou de acest fel.

[Live Science]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button