PCTECHTech&IT

Imaginea plăcii video prezentate de Intel nu a fost altceva decât fan art

Contrar mai multor rapoarte recente (printre care și articolul nostru de săptămâna trecută), Intel nu a afișat încă un render al plăcii video planificate. În schimb, compania a prezentat recent artă conceptuală de la Cristiano Siqueira la evenimentul Odyssey de la GDC 2019.

Siqueira este același student din Brazilia care a realizat o serie de imagini conceptuale ale plăcilor de grafică Intel care au circulat pe Internet la începutul acestui an, dar nu este însă un angajat Intel, iar redarea sa „Dragon Scale” nu reprezintă niciun prototip al companiei Intel.

Deoarece acesta este fan art și Intel spune că nu indică planurile sale, nu putem obține informații reale despre designul plăcii video din această poză. Asta înseamnă că ieșirile de pe placă, ventilatoarele, lipsa unei intrări de alimentare PCIe auxiliară și designul cu două sloturi ar putea să nu reprezinte designul sau caracteristicile reale.

Deci, de ce prezintă compania un render conceptual realizat de unul dintre fanii săi? Totul face parte din programul său „Join the Odyssey”, care este un program de informare, menit să țină entuziaștii la curent cu cele mai recente evoluții, prin intermediul unui newsletter Intel Gaming Access. Cu toate acestea, schimbul de informații funcționează în ambele sensuri, deoarece compania intenționează să utilizeze programul pentru a obține feedback de la gameri pentru a-și direcționa deciziile de proiectare. Asta înseamnă că Intel poate alege să preia niște sugestii de design din feedback-ul comunității.

Compania se află într-un boom grafic odată cu lansarea noului software Graphics Command Center, pe măsură ce își pregătește noile sale plăci video și, de asemenea, a dezvăluit recent arhitectura grafică integrată Gen11. Toate acestea vin după anunțul recent al companiei conform căruia Xe Graphics Architecture va alimenta Aurora, primul supercomputer exascale din Statele Unite.

Producătorul încă nu oferă prea multe detalii atunci când vine vorba despre viitoarea arhitectură Xe Graphics și despre noua serie de plăci video. Cu timpul însă vom afla mai multe detalii și vi le vom comunica.

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button