Telefoane

Imagination Technologies a fost scos la vânzare

În luna aprilie, când Apple a dezvăluit că renunță la colaborarea cu Imagination Technologies pentru soluțiile de grafică din dispozitivele sale mobile, producătorul de GPU-uri a suferit o scădere catastrofală a cotației la piața bursieră. Iar de atunci nu și-a revenit, așa că acum se caută un cumpărător.

Imagination Technologies este în mod oficial pe piață, conducerea sperând ca astfel să evite posibila neplăcere de-a închide părți din companie, din moment ce a pierdut cel mai mare client al său. Valoarea curentă a acțiunilor companiei este estimată pe la 500 de milioane de dolari, o sumă foarte mică în comparație cu începutul anului, când prețul per acțiune era de aproape trei ori mai mare. Momentan cotația sa la bursă chiar a crescut puțin, din cauza anunțului de vânzare.

Nu este deocamdată clar cine va cumpăra Imagination Technologies, dar nu ar fi puține companii care și-ar dori să dețină brevetele și tehnologia din spatele procesorului grafic PowerVR. Până și Apple este printre posibilii cumpărători, unele minți conspirative sugerând că anunțul din aprilie a fost menit să scadă valoarea companiei pentru a permite o preluare mai ieftină. Deși, la câți bani generează Apple anual, ai crede că și-ar permite.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button