Telefoane

Apple va produce propriul GPU, iar Imagination Technologies are probleme

Apple a făcut un anunț oficial cu repercusiuni foarte mari pentru unul din partenerii săi de afaceri. Compania a dezvăluit că va dezvolta propria sa soluție grafică, renunțând la GPU-ul mobil PowerVR proiectat de Imagination Technologies.

Deși această tranziție va avea loc pe parcursul următorilor doi ani, cotația la piața bursieră a Imagination Technologies a căzut la doar o treime din ce era la începutul lunii.

Complicând situația ar mai fi și o declarație emisă de Imagination Technologies, prin care spune că deși Apple lucrează la propriul GPU, șansele să facă unul fără a încălca brevetele pe care le deține sunt destul de mici. Așa că inevitabil tot va trebui să se ajungă la o înțelegere între cele două companii pentru licențierea tehnologiei. Acționarii probabil se vor prinde de asta cândva.

Apple dorește de ceva vreme să exercite ceva mai mult control asupra hardware-ului său, iar folosirea unui GPU propriu, alături de procesorul de creație proprie (bazat pe ARM, desigur) este un pas important. Iar în cazul în care vă întrebați dacă Apple are măcar suficientă pricepere pentru a crea un procesor grafic pentru iPhone și iPad, merită să vă amintesc de faptul că Apple are suficienți bani cât să cumpere orice de pe planetă, așa că nu ar fi dificultăți în a motiva oameni talentați să se alăture companiei pentru a lucra la un nou GPU… asta dacă nu cumva pleacă toți la Tesla, iar.

[The Verge]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button