MORE

IFA 2015 – Asus anunță ROG GX700, laptop cu răcire lichidă

Update 4.03.2016: Am obtinut ASUS RoG GX700VO in toata gloria lui pentru teste si review, va invitam sa-l cititi.

IFA 2015 găzduiește în această perioadă numeroase companii ce fac anunțuri diverse, unele interesante, altele ce sună puțin cam neobișnuite, cum ar fi Asus ROG GX700. Acesta este un laptop de gaming cu răcire lichidă.

Ați citit corect, Asus a dezvăluit un nou laptop, din seria Republic of Gamers, ce vine echipat cu un sistem de răcire extern. În unitatea adițională, atașată de laptop, veți găsi ventilatoare, radiatoare, și foarte probabil o pompă sau un rezervor pentru lichidul  care este circulat la procesorul și placa video a sistemului ROG GX700.

Acest laptop de gaming vine echipat cu un procesor din Intel deblocat, așa că i se va putea face overclock, și o placă video Nvidia GTX ce nu a fost încă anunțată. Nu sunt detalii mai precise despre tehnologia care va alimenta puterea de procesare video, dar știm pe ce va fi redată, un display 4K, însă unul care are doar 17 inch.

Asus nu a dezvăluit prețul acestui sistem, sau când ROG GX700 va fi disponibil pe piață.

Ideea de a putea răci eficient, în sfârșit, un laptop de echipat cu hardware potent, este una ce cu siguranță va fi foarte plăcută pentru oricine a visat vreodată să dețină un sistem mobil de dedicat jocurilor. Însă faptul că are atașată o unitate măricică de răcire îi va limita factorul de mobilitate. Și dacă sistemul de răcire se dovedește a fi prea incomod de cărat, atunci ROG GX700 se va duela mai mult cu sisteme desktop mult mai ieftine și mai puternice, decât cu semenii săi însetați după ventilație.

[PCPer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button