TECHRSS PaginaDeMedia

IBM plănuiește să elimine complet emisiile de gaze cu efect de seră

Mai spuneam eu cândva că progresul tehnologic aduce cu sine și o responsabilitate față de mediu. Și IBM pare că m-a ascultat.

În orice caz, tot mai multe companii devin conștiente de impactul pe care omul îl are asupra planetei, și tot mai mulți au dat deja startul unei curse neoficiale de captare a emisiilor de carbon și de reducere a efectului de seră.

Elon Musk oferă 100 de milioane de dolari pentru cea mai bună metodă de captare a emisiilor de carbon

Între timp, cei de la IBM s-au mobilizat să reducă la zero emisiile de gaze cu efect de seră, un scop pe care vor să-l îndeplinească până în 2030. Gigantul tech surprinde prin dorința acestuia de a PREVENI, nu de a combate poluarea. Asta înseamnă că IBM vrea să vină cu metode și tehnologii care să nu cauzeze astfel de emisii, în primul rând.

Astfel, IBM menționează că acțiunile sale vor tăia 65% din emisiile de gaze cu efect de seră. Nu trebuie neglijat faptul că cea mai mare porțiune din emisiile de carbon reiese din utilizarea produselor IBM, deci compania trebuie să gestioneze cu grijă atât procesul de fabricare, cât și amprenta de carbon și reziduurile pe care produsele acesteia le lasă direct sau indirect în urmă.

Teoretic, IBM se luptă responsabil cu această problemă încă din 2012, însă doar prin reîmpădurire. Compania a decis între timp să facă uz constant de cele mai noi tehnologii de captare a carbonului, la a căror dezvoltare va contribui cu fonduri în valoare de un miliard de dolari.

În mod similar, Jeff Bezos a tras și el un semnal de alarmă. Acesta plănuiește ca Amazon să-și reducă la zero emisiile de carbon până în anul 2040. Evident, nici producătorii auto nu se lasă mai prejos. Nume grele, Mercedes, Toyota, BMW, Tesla, Hyundai, se concentrează tot mai mult pe mașini electrice și plug-in. Mai există cineva care să spună că încălzirea globală e un mit…?

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button