TECH

Elon Musk oferă 100 de milioane de dolari pentru cea mai bună metodă de captare a emisiilor de carbon

De când a devenit cel mai bogat om din lume, Elon Musk a început să calce accelerația și să se implice ceva mai mult pe partea de filantropie.

Pe măsură ce oamenii iau planeta la șuturi cu emisiile crescute de carbon care sunt responsabile de încălzirea globală, spiritele încep să se agite și să își dea seama că trebuie să facă ceva în privința asta.

Cu ideea asta în minte, Elon Musk a postat pe Twitter faptul că este dispus să ofere 100 de milioane de dolari celui/celei/celor care vin cu cea mai bună tehnologie de capturare a emisiilor de carbon din atmosferă.

Anunțul scurt și la obiect va fi urmat și de mai multe detalii legate de competiție probabil săptămâna viitoare. Cursa aceasta filantropică nu este unică de felul ei, dar, venind din partea lui Elon Musk, este o premieră. În condițiile în care X-Prize oferea doar 20 de milioane de dolari în cadrul unei astfel de competiții, cei 100 de milioane de verzișori propuși de șeful Tesla depășesc până și actele de caritate efectuate în trecut de acesta. Cel puțin momentan.

Evident, se poate spune că va fi un concurs greu de jurizat. Tot mai mulți cercetători găsesc metode inedite prin care să reducă emisiile de carbon, ba chiar să se folosească de acestea. De pildă, unii au venit cu o tehnologie care convertește 90% din CO2-ul emanat de automobile în CO2 lichid, reducând gradul de împrăștiere în atmosferă. Alții și-au pus mințile la contribuție și au transformat gazele cu efecte de seră în diamante.

Totuși, prioritatea este modul propriu-zis de captare a dioxidului de carbon. Ce faci cu el este partea a doua, dar nu-ți imagina că ești scutit de responsabilitatea de a proteja mediul și de a te descotorosi de/utiliza CO2-ul păcătos cu simț de răspundere. Ochii pe Elon Musk, singurul motiv bun să ai Twitter!

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button