TECHRSS PaginaDeMedia

Hyundai a achiziționat Boston Dynamics, compania specializată în robotică

Producătorul auto face un pas important în vederea împlinirii obiectivului său de a activa pe piața roboticii. Hyundai a finalizat achiziția companiei Boston Dynamics, cunoscută îndeosebi pentru „cățelul” Spot, primul robot comercial, de altfel cel care s-a și antrenat cu Armata Franceză în cadrul unor exerciții militare.

Hyundai și Boston Dynamics au semnat un contract pentru suma de 1.1 miliarde de dolari, iar asta înseamnă că producătorul coreean deține 80% din acțiunile companiei. Achiziția face din Hyundai al treilea nume care a reușit să dețină Boston Dynamics, alături de Google în 2013 și Softbank în 2017.

Hyundai x Boston Dynamics

Planul celor de la Hyundai este să folosească resursele Boston Dynamics pentru automatizarea procesului de fabricație, adică utilizarea roboților pentru producția, asamblarea și montarea componentelor, dar și pentru integrarea acestora în tot mai multe domenii, care mai de care mai variate.

În trecut, Hyundai cochetase cu ideea de a produce vehicule pentru mobilitate extremă, în stilul AT-AT-urilor din Star Wars, însă dezvoltatorii au coborât rapid cu picioarele pe pământ, preferând în schimb să utilizeze talentele lui Handle și Stretch, roboții Boston Dynamics care se ocupă cu manipularea produselor.

Boston Dynamics au fost criticați pentru faptul că au permis ca robotul Spot să fie utilizat în scopuri militare, dar Hyundai a făcut în așa fel încât să-i pună pe dezvoltatori într-o lumină mai bună. Clipul promoțional realizar de către producătorul auto se concentrează pe sprijinul acordat de către roboți celor cu nevoi speciale.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button