TECHRSS PaginaDeMedia

Roboții încep să participe la antrenamentele de luptă ale Armatei Franceze

Dacă ați auzit de Boston Dynamics, atunci știți acele videoclipuri în care roboții erau supuși unor sarcini caraghioase, poate chiar „exploatați”, totul în numele științei. Câțiva dintre aceștia vin sub diferite forme și mărimi, dar unul pe care mulți îl recunosc este „cățelul” cu numele foarte sugestiv de Spot. Acesta, alături de alți roboți ai altor companii, au fost împrumutați de forțele Armatei Franceze pentru a putea observa potențialele avantaje pe care roboții le pot aduce soldaților în timpul misiunilor.

Primul din acest grup vesel a fost chiar Spot, care a participat timp de două zile la o astfel de simulare. Implicarea robotului a reprezentat și o temă de gândire pentru cadeți, care au creat pentru această simulare o serie de scenarii defensive și ofensive, în cadrul cărora Spot a fost trimis în recunoaștere.

Prima tură a fost făcută fără ajutorul său, iar a doua tură l-a pus pe Spot în lumina reflectoarelor. Deși, pe parcursul exercițiilor unde a fost adus, robotul a încetinit progresul, iar alteori s-a făcut de râs murindu-i bateria, acesta a făcut o treabă foarte bună în evaluarea riscului și în a-i proteja pe cadeți, unul dintre aceștia menționând că, într-o situație reală, ar fi fost ucis fără ajutorul lui Spot.

Roboții lui Asimov, dar cu puțin adaos de SkyNet

Cățelul acesta nu este singurul robot trimis pentru antrenamente, cu toate că celor de la Boston Dyinamics nu le-a fost adus la cunoștință faptul că Spot a fost luat cu japca de către Shark Robotics și Next Group și băgat în simulări de război. Compania se ține de un cod de etică strict, acesta interzicându-le dezvoltatorilor să creeze roboți care să fie capabili de violență împotriva oamenilor sau animalelor sau să intimideze. Prin urmare, vă dați seama că situația aceasta nu a fost prea drăguță. Pe de altă parte, cei care n-au nicio treabă cu etica au fost OPTIO-X20, un mini-tanc și Barracuda, o dronă pe roți, îmbrăcată în armură, care a fost trimisă să-i acopere pe soldați. Ca în Modern Warfare, ce să mai.

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button