Gaming

Ratchet and Clank Review – un clasic actualizat, ce ramane clasic

Cand discutam despre noul Ratchet and Clank , discutam despre un remake al unui joc clasic, iar asta atrage de la sine o serie de critici si comparatii.

Critici si comparatii pe care refuzam sa le facem. Se pot trage niste paralele la drept vorbind intre Ratchet and Clank-ul original si acest remake, dar daca e sa analizam atent, chiar s-a depus efort in restaurarea acestui titlu, iar asta ne obliga sa il tratam ca un joc de sine statator si nu ca un remake. 

Motivul pentru care am ales sa facem asta este destul de simplu. Noi arme, planete si momente cinematice au fost adaugate, imbogatind astfel experienta si implinind un titlu clasic.

Revizitam in acest titlu povestea lui Ratchet, un tanar, blanos, care viseaza sa ajunga un Galactic Ranger, doar ca visele nu coreleaza cu realitatea, in care el este un mecanic. Clank intra in scena, ca un robot bun la toate si cei doi isi incep aventura pentru a-l distruge pe Drek, un nene care ne aduce aminte de mai toti baieti rai din desenele animate, cu un plan la fel de nebunesc, acesta dorind sa… construiasca o planeta.

Ce sa mai… o premisa serioasa in joc nu exista, dar asta ii da toata savoarea. Este comic si nostalgic in egala masura. Daca ai jucat titlul original sau ti-ai cumparat HD remake-ul doar pentru poveste, o sa iubesti acest titlu. Putem spune ca o sa trezeasca copilul din tine daca esti trecut de prima tinerete!

Ratchet & Clank 6

Urmand firul narativ o sa fii purtat prin fel si fel de locatii, variind de la tinuturi aride, pana la tinuturi exotice, Ratchet and Clank neratand nici macar o ocazie sa isi arate frumusetea, existand cateva peisaje care o sa te lase ca la circ – cu gura deschisa si lipsit de cuvinte.

Jocul reuseste sa iti ofere de la planeta la planeta cate un peisaj pitoresc, fiecare dintre aceste planete fiind atent refacuta si prezentata jucatorului, dar mai mult decat atat, avem si cateva surprize.

Ratchet & Clank 5

Pe langa misiunea principala, fiecare planeta are cate o misiune secundara, unele dintre acestea fiind surprinzator de amuzante, trecand prin fel si fel moduri de a interactiona cu jocul, putand sa il controlezi pe Clank sau o nava spatiala. Mici insertii de genul acesta ne-au convins sa il judecam ca un joc de sine statator si nu ca un remake.

Iar armele noi, precum pixelatorul sunt absolut geniale, fiecare arma in parte avand cate ceva unic si ori de cate ori primesti una noua esti ca un copil mic in fata pomului de craciun.

Ratchet & Clank 4

Jocul dispune si de un sistem de upgrade al acestor arme, un jucator iscusit – a se intelege ala care face cele mai multe stricaciuni – putand sa isi upgradeze armele mult mai repde. Fiecare dintre aceste upgrade-uri poate sa iti ofere variate bonusuri.

Pentru cei care au obsesia sa duca pana in panzele albe fiecare arma, jocul o sa ii tina in priza timp de 12 ore, timp in care o sa colectezi blot-uri sau cristale si o sa rezolvi puzzle-uri, povestea putand sa fie terminata in cam 6 ore, daca nu te impiedici de un side-quest sau de un boss.

Ratchet & Clank 3

Se poate vedea cu ochiul liber ca jocul este legat de un film, nume grele imprumutandu-si vocea pentru a vocaliza personajele din Ratchet and Clank.

La asta se adauga si secventele cinematice parca realizate de Pixar si avem un joc cu un aspect vizual de zile mari. Nici secventele de joc nu sunt rele, si dupa cum am spus, sunt cateva peisaje care o sa te lase gura cascata. Adaugam si o coloana sonora care se infiripa pe timpanul tau fara sa iti dai seama si avem o directie artistica de nota zece. Serios, daca am mai da note, am da zece.

Ratchet & Clank 2

Din nefericire am intampinat niste probleme. Jocul in unele momente pierde cadre, mai ales atunci cand sunt prea multi inamici pe ecran si au existat doua momente in care am cazut prin nivel, asa ca jocul nu este scutit de surprize. Se pot repara printr-un patch, dar sunt deranjante, multe dintre ele stricand la propriu experienta de joc.

Ratchet & Clank 1

Plimbatul prin texturi din pacate este mai des, cliping-ul fiind la tot pasul, dar in ciuda acestor neajunsuri ne-a placut intreg jocul. Sigur, are cateva lacune, unele buguri putand sa te scoata din minti, dar pe de alta parte, putem pune in balanta mecanicile de joc, armele si sa nu uitam arhitectura de nivel.

Toate se implinesc intr-un joc care dupa parerea noastra merita cumparat de catre un detinator de Playstation 4.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button